Nieuws uit groep 7

Smaakles

Constructies bouwen bij thema 5 van natuur.

Hout

Aad van Loon: Bootcamp

We hebben gedanst op muziek en ze hebben een circuittraining gedaan.

Koken

Natuur thema 4

Bij Natuur ging het deze les over elektromagneten en elektromotoren. We hebben deze zelf kunnen maken.

Engels

De komende periode gaat groep 7 tijdens Engels werken met het thema ‘food’. Als opwarmertje zijn de kinderen vandaag in 2 of 3 tallen aan de slag gegaan met de ‘schijf van vijf’. De kinderen hebben folders mee naar school genomen en daar halen zij de producten uit die in de schijf van vijf horen. Zij schrijven daar het Engelse woord bij. Ze vonden het erg leuk!

Korfbal

Buitenspel

Onderstaande foto’s zijn van de praktijkles horende bij de lessenreeks ‘buitenspel’. De kinderen moesten goed samenwerken en door middel van goed te communiceren spullen naar de overkant brengen. Tijdens 1 ronde mocht er zelfs maar eentje praten en de leiding nemen. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad!

Knikkerbaan

Op welke baan is de knikker het langst onderweg?

Excursie klimaatbuffer Zuidpolder

Vandaag zijn we na een binnenles, op excursie geweest naar de kilmaatbuffer IJsselmonde. Op de fiets zijn we naar de Zuidpolder gegaan. De Zuidpolder  maakt onderdeel uit van een groot gebied waar water kan worden opgeslagen, nu we door de klimaatveranderingen steeds vaker te maken met extremer weer en een stijgende zeespiegel. In het gebied hebben we diertjes gezocht op het land en in de sloot, gekeken naar de opbouw van de grond, met verrekijkers runderen en vogels gespot en de geuren van de natuur in ons opgenomen.

Draaiboek in uitvoering

Na onze taalles over het maken van een draaiboek en een actie voor een goed doel, was Tygo erg enthousiast! Hij besloot de taalles ook écht uit te gaan voeren. Tygo heeft cakejes gebakken en deze verkocht. De opbrengst is naar het Rode Kruis gegaan. Heel goed gedaan Tygo!

Welkom terug op school. Wat hebben jullie deze vakantie gedaan?