Kom spelenderwijs leren bij peuterspeelgroep Kibeo Schoener!

Kom buiten op ons plein met de fietsjes rijden, van de glijbaan roetsjen en verstoppertje spelen rond de kastanjeboom. Of stoepkrijten, skippyballen en zandkastelen bouwen! Er is genoeg te beleven en te ontdekken op ons uitdagende buitenplein! En Puk, het VVE-vriendje van de kinderen, speelt natuurlijk gezellig mee!

Altijd een leuke dag

Ons gezellige lokaal heeft een poppenhoek met keukentje en een groot kleed waar uw kind met de vele autootjes en treinen kan spelen. Aan de tafel zitten we vaak te puzzelen,te kleien of te bouwen met Knex. We houden ook van voorlezen en kruipen dan gezellig bij elkaar. Maar het allerliefst gaan we buitenspelen. En als het regent? Geen probleem! Dan doen we gewoon onze regenjas en laarsjes aan.

Ontwikkeling

Op de peuterspeelgroep werken we met een dagindeling,  dit biedt uw kind structuur. Uw kind wordt uitgedaagd om te spelen en te ontdekken. We kijken naar de sterke kant van uw kind; wat kan uw kind al en waar liggen zijn of haar behoeften. Stap voor stap stimuleren we uw kind op een positieve manier in zijn of haar ontwikkeling. We doen kringspelletjes, maar we maken ook ruimte voor één op één momentjes. Onze pedagogisch medewerkers zijn tevens gespecialiseerd in kinderen met een taalachterstand.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Wanneer uw kind naar onze peuterspeelgroep komt, maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje; Puk. Puk is een pop die hoort bij de programma’s van VVE. Puk maakt allerlei herkenbare, gewone, leuke en spannende dingen mee. Puk leert uw kind spelenderwijs een heleboel nieuwe vaardigheden. Zo leert uw kind over begrippen als ‘groot’ en ‘klein’ in het Puk-Thema ‘Reuzen en Kabouters’, zingen de kindjes liedjes waarin ze leren tellen, maar ook hoeveel kaarsjes er op hun verjaardagstaart moet staan én leren ze hoe ze vriendjes maken. Op deze manier is er naast de dagelijkse activiteiten op een speelse manier aandacht voor taal, en de sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van uw kind.

Lees hier meer over VVE en de Puk-thema’s >

Praktisch

Peuterspeelgroep Kibeo Schoener ligt midden in woonwijk: Buitenoord. We delen ons groepslokaal met de BSO en we zijn gevestigd in openbare bassischool De Tweemaster. Met een aantal jaarlijkse activiteiten werken we samen met de school, zoals met Pasen en opa- en omadag. De vestiging is goed te bereiken, zowel op de fiets als met de auto.

Nieuwsgierig?

Wilt u eens vrijblijvend bij ons kijken? Wij geven u graag een rondleiding. U kunt daarvoor een afspraak maken bij de afdeling Klantrelatie. Mail naar klantrelatie@kibeo.nl of bel: 0113 760250.