Leerlingen van Tweemaster uit Barendrecht krijgen finaleticket overhandigd

PERSBERICHT

Leerlingen van Tweemaster uit Barendrecht krijgen finaleticket overhandigd

BARENDRECHT – 29 mei 2020. Leerlingen van de Tweemaster uit Barendrecht hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen voor een probleem.

Het winnende team van de Tweemaster uit Barendrecht bedacht het idee: ‘Voedselprinter’. De leerlingen Isabelle, Demi, Maud en Milena over hun idee: “We hadden heel veel ideeen maar wilden echt iets bedenken wat mensen nog niet hadden. Toen bedachten we de voedselprinter!”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!? Benieuwd? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

 

De Tweemaster Junior 2a

We maken gebruik van cookies om onze website optimaal te laten werken. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.